Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over de Kolk Westergouwe? Hieronder vind je de ‘veel gestelde vragen’. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met het verkoopteam! Contactgegevens onder aan deze pagina!

Verkoop/ planning en fasering

Wanneer start de verkoop van de Kolk?

De verkoop van de Kolk Fase 1 is inmiddels gestart, alle 55 woningen zijn toegewezen en de eerste contracten zijn inmiddels getekend. Zie voor de actuele verkoopstand de kavelkaart op deze website. De inschrijving van de Kolk Fase 2 gaat 24 juni 2021 om 12:00 uur van start. Vanaf dat moment  staat alle informatie over de woningen online en kan je je uitsluitend digitaal inschrijven via deze website op één of meerdere woningen van je keuze.  

Hoe kom ik in aanmerking voor een woning in de Kolk?

Iedereen die interesse heeft in een koopwoning in de Kolk kan zich vanaf de start verkoop online inschrijven voor een woning naar keuze. Wij stellen geen eisen aan inkomen, leeftijd of woonplaats. Wel is het handig om voor jezelf uit te zoeken wat jouw financiële mogelijkheden zijn, zodat je zeker weet of je de woning kan betalen. Laat je dan ook voorafgaand hierover informeren bij een adviseur naar keuze.

 

Hoe gaat de inschrijving in zijn werk?

Via het online inschrijfformulier maak je een account aan waar we je vragen je persoonsgegevens achter te laten. Daarnaast kan je je voorkeuren voor bouwnummers (woningen) aangegeven. De inschrijftermijn start donderdag 24 juni om 12:00 uur en duurt tot donderdag 1 juli 12:00 uur. Het maakt niet uit of je je direct inschrijft of op de laatste inschrijfdag. Iedereen maakt evenveel kans, als de inschrijving maar op tijd bij ons binnen is. 

Let op: per huishouden is slechts één inschrijving toegestaan.

 

Online je voorkeuren doorgeven

Via je account die je aanmaakt als je het online inschrijfformulier gaat invullen, kan je je voorkeuren doorgeven. Alleen je 1e voorkeur is verplicht, zet je meest gewilde voorkeur dan ook op 1. Tijdens de inschrijfperiode kun je je voorkeuren wisselen, woningen uit je lijstje verwijderen of toevoegen. Deze wisselingen worden direct in ons systeem opgeslagen. Je inschrijving is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Per (toekomstig) huishouden is slechts één inschrijving toegestaan.

Hoe gaat de toewijzing in zijn werk?

Na inventarisatie van de inschrijvingen wijst de VOF Westergouwe de woningen toe op basis van de gegevens op het inschrijfformulier. We kijken daarbij naar een zo optimaal mogelijk bezetting in het plan en proberen zoveel mogelijk eerste keuzes toe te wijzen. 

Hoe verloopt de procedure na toewijzing?

Na toewijzing worden de toegewezen kandidaten gebeld door het verkoopteam om een afspraak te maken voor een (digitaal) optiegesprek. Heb je geen woning toegewezen gekregen, dan ontvang je bericht per mail en kom je automatisch op de reservelijst. In de reservelijst houden we geen volgorde aan. Wel hebben de inschrijvers die binnen de inschrijftermijn van fase 2 zich hebben ingeschreven voorrang op de inschrijvers die na de inschrijftermijn van fase 2 zich inschrijven. Als je je ook voor fase 1 hebt ingeschreven en je wil weer kans maken op een woning in fase 2, dien je je dus weer opnieuw in te schrijven voor deze fase.

Wanneer start de bouw?

Dit is afhankelijk van de verkoopsnelheid en/ of de procedures rondom de omgevingsvergunning spoedig verlopen. Naar verwachting start de bouw van Fase 1 eind 2021. De bouw van Fase 2 start in het eerste kwartaal van 2022.

Wanneer worden de woningen opgeleverd?

Indien in  Fase 1 eind 2021 gestart kan worden met de bouwwerkzaamheden, is de prognose oplevering van de eerste woningen eind 2022. Voor Fase 2 geldt ook een jaar bouwtijd. 

Bij welke notaris passeert de woning?

Projectnotaris is Westerhuis Notarissen in Gouda. Hier vindt de eigendomsoverdracht van de grond plaats. Kosten zijn inbegrepen in de koopsom, je koopt namelijk vrij op naam. Je hebt de keuze je eventuele hypotheekakte ook via deze notaris te passeren, deze kosten zijn niet inbegrepen in de koopsom.

Wanneer kan ik naar de notaris?

Nadat de opschortende voorwaarden uit de koopovereenkomst en aannemingsovereenkomst zijn vervuld, krijgen kopers de gelegenheid naar de notaris te gaan. Als je dossier compleet is bij de notaris, zal deze contact opnemen voor een afspraak. Naar verwachting is dit voor fase 1 eind 2021. Hou rekening met de lengte van je hypotheekofferte bij het afsluiten van een hypotheek.

Wanneer start de verkoop van Fase 2?

De verkoop van fase 2 start op donderdag 24 juni 2021 om 12:00 uur.

 

Komen er nog meer fasen in de Kolk?

Ja de VOF Westergouwe zal nog meer fasen in verkoop brengen in de Kolk Westergouwe. 

 

Wil je niets missen?
Ontvang relevante updates over De Kolk Westergouwe.

Waarom aanmelden?

  • Altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen en events
  • Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.